Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő vezetői a helikopterbázison

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2014. március 26. 18:07

Március 25-én, kedden, Balogh Péter ezredes, tanfolyamparancsnok vezetésével az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra látogatott a Nemzeti Közszolgálat Egyetem felsőfokú vezetőképző tanfolyamának (FVKT) tizenegy hallgatója.

Már hagyomány, hogy a képzés minden évfolyama végiglátogatja a Magyar Honvédség alakulatait. A szolnoki látogatás azért is volt különleges a hallgatók számára, mert most először ismerkedhettek közelről légierő-alakulat mindennapjaival.

Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok dr. Koller József ezredes, parancsnokhelyettes és Kiss Róbert ezredes, törzsfőnök társaságában fogadta a tanfolyam hallgatóit.

1595969168

A Nemzeti Közszolgálat Egyetem felsőfokú vezetőképző tanfolyamának hallgatói a szolnoki helikopterbázison

Lamos dandártábornok előadása után a vendégek minden felmerülő kérdésükre választ kaptak. Ezt követően bejárták a bázist és megismerkedtek a rendszeresített technikai eszközökkel. A kutató-mentő szolgálat tevékenységéről és a szolgálatot ellátó, különleges felszereltségű Mi−17 helikopterről Fazekas Sándor őrnagy beszélt, majd a toronyban a légiirányítók munkájába nyertek bepillantást.  A programban az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj bemutatója is szerepelt.

Balogh Péter ezredes, a tanfolyam parancsnoka elmondta: a jórészt szárazföldi alakulatoknál szolgáló hallgatóknak nagyon sok újdonságot jelentett a szolnoki látogatás. A légierő életének számos aspektusát megismerték. A parancsnok hozzátette: a tanfolyam jellegéből fakadóan különösen értékesnek tartja azokat az ismereteket, amelyeket egy ilyen profilú és méretű alakulat vezetésével kapcsolatosan szerezhettek a látogatás során.

Fotó: Fodor András törzszászlós