Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonák mosolya is gyógyít

Szöveg: Németh Szilvia százados - Kálmánfi Gábor |  2013. november 28. 7:28

Zene, rajz, együttlét és vidámság – veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház gyermekosztályára látogattak el az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) katonái, november 26-án.

1595963481
Szücs József ezredes: „Szívesen segítünk!"

A veszprémi alakulat állományából Kádárné Hegedűs Veronika és Domján Károly zászlós; Szabó Anikó és Nagy Dániel főhadnagy, valamint Szücs József ezredes, parancsnok a Mosolygó Kórház Alapítvány helyi vezetőinek felkérésére látogattak el a kórház beteg gyerekeihez.
Mivel az MH LVIK rendszeresen vesz részt különféle jótékonysági akciókban és az állományból többen zenélnek, énekelnek, illetve foglalkoznak képzőművészettel, szívesen vállalták, hogy alkalmanként felkeresik a kórház kis betegeit és szórakoztatják őket.

1595963481
Katonás segítség: karácsony közeledtével nem árt időben elkezdeni az ünnepi díszek készítését

A Mosolygó Kórház Alapítvány zenészei és művészei előadást tartanak a kórházba került emberek betegágyainál, hogy ezzel javítsanak a hangulatukon, és ily módon meggyorsítsák gyógyulásukat. Bár első sorban a gyerekek a Mosolygó Kórház páciensei, az Alapítvány arra törekszik, hogy a mosolya eljusson az idős és a más gondozó-otthonokba került emberekhez is.
Módszerük az, hogy rendszeresen (leginkább hetente), szobáról-szobára járva, zenészek, bűvészek, bábozók és más művészek látogatják meg a beteg gyerekeket.

Fotó: Németh Szilvia százados