Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Koreai Köztársaság volt a Ludovika Katonai Attasé Fórum vendége

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2018. június 20. 13:25

A Koreai Köztársasággal folytatódott a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon a Ludovika Katonai Attasé Fórum előadássorozat június 5-én.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2018/06/12/a-koreai-koztarsasag-volt-a-ludovika-katonai-attase-forum-vendege
1599188991
Shun Keon Song ezredes „A Koreai Köztársaság hadereje az ezredforduló után / Republic of Korea Armed Forces after the Turn of the Millenium" címmel tartott előadást a Ludovika Kávézóban. Song ezredes 1987-ben fejezte be tanulmányait a Koreai Katonai Akadémián, 1992-ben részt vett az amerikai haderő haladó tiszti tanfolyamán, 1998-ban a Koreai Nemzetvédelmi Egyetemen szerzett MSc. diplomát, 2000-ben a Szárazföldi Erők Parancsnoki és Törzs Iskoláját, 2004-ben az Összhaderőnemi Erők Törzs Iskoláját, majd 2008-ban az amerikai Nemzeti Háborús Tanulmányok Iskoláját végezte el.

Előadását Song ezredes a Koreai Köztársaság előtt álló 21. századi kihívások és lehetőségek köré építette fel. Röviden bemutatta a Koreai Köztársaság három – szárazföldi, légi erő, haditengerészeti – katonai akadémiáját, részletezte országa sajátos földrajzi elhelyezkedését és az ebből fakadó biztonsági és katonai kihívásokat, elemezte a koreai gazdasági csoda okait, valamint bemutatta az ebből fakadó társadalmi és kulturális eredményeket. Song ezredes kitért a két Korea közötti viszonyra, részletesen bemutatta annak mennyiségi és minőségi dimenzióit. Beszámolt a két ország közötti közeledés és párbeszéd helyzetéről, valamint a sikerhez vezető út egyes állomásairól.

1599188992
Az előadást követő pódiumbeszélgetés során, amelyet dr. habil. Jobbágy Zoltán ezredes tudományos és dékánhelyettes vezetett, Song ezredes kihangsúlyozta a koreai tisztképzésben az akkreditáció fontosságát, a koreai-magyar katonai és a hadiipari együttműködésben rejlő lehetőségeket, valamint a két nemzet történetében meglévő hasonló elemeket.

A pódiumbeszélgetést követően a hallgatóságnak lehetősége volt kérdések feltevésére.

1599188992