Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A közelharc mestere – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. február 13. 13:58

Akik rendszeresen olvasnak karatéval kapcsolatos híreket, azok tudhatják, hogy a tavaly év végén hazánkban megrendezett Ashihara Sabaki Karate Világbajnokságon a magyar válogatott összesítésben a harmadik helyen végzett. Ez az eredmény mindenekelőtt annak köszönhető, hogy a juniorok versenyében Hérincs Dominik arany-, Orosz Daniella ezüst-, Horváth Emília pedig bronzérmet szerzett.

1595987737
Ami viszont még a karatés híradásokból is többnyire kimaradt: a fiatal versenyzők edzője Mosonyi József Péter törzsőrmester, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred beosztott altisztje, testnevelő – civilben többszörös ashihara karate magyar bajnok, világbajnoki negyedik helyezett, és kettlebell-instruktor. (A kettlebell-edzés – az úgynevezett kannasúlyzóval végzett edzés – célja a zsírégetés, az izomzat fejlesztése, az állóképesség növelése.)

Mosonyi József Péter annak idején a sorkatonai szolgálatát is Győrben töltötte, 2004. április 4-étől pedig a légvédelmi rakétás alakulat a munkahelye.

Mint mondja, a hazaszeretet és a kalandvágy mellett azért is döntött úgy, hogy katona lesz, mert így a szabadidejében tud a városban edzéseket tartani. Meg persze a laktanyán belül is, de erről majd kicsit később…

(További részletek a Magyar Honvéd magazin február 13-án, pénteken megjelenő számában!)