Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A KUB is gyakorol…

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2013. október 16. 9:22

A közeljövőben többnemzeti gyakorlaton vesznek részt a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái. A gyakorlatra való felkészülésen természetesen az alakulat légvédelmi rakétarendszerének legidősebb tagja, a KUB is részt vesz.

1595961380

A gyakorlatra készülő üteg egy lánctalpas önjáró felderítő-rávezető állomással és három lánctalpas önjáró indítóállvánnyal felszerelkezve hagyta el a laktanyát és indult útnak, hogy a katonák begyakorolják az elméletben tanultakat.

Elsőként a bemérő-előkészítő feladatokat végrehajtó katonák értek ki a gyakorlótérre, hogy kijelöljék a robosztus orosz technikai eszközök helyét. Néhány perccel később már fel is hangzott a közeledő lánctalpasok dübörgése, majd a technikai eszközök elfoglalták a számukra kijelölt helyeket.  A normaidőre történt telepítést követően a katonák célkövetési gyakorlást és imitált rakétaindításokat végeztek.

1595961381

Miután minden légi jármű eltűnt az égről, a kezelőszemélyzet gyorsan előkészítette a légvédelmi rakétarendszer részeit egy újabb menetre, a tartalék települési hely felé.  A menet során a harcjármű-vezetőknek meg kellett küzdeniük a környezetből adódó nehézségekkel is. A szűk, kanyargós, emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított útszakaszok nagy odafigyelést és óvatosságot igényeltek a tapasztalt vezetőktől és kezelőktől.

1595961381