Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A legszebb magyar dalszövegek versben mondva

Szöveg: Gramantik Zoltán | Fotó: a szerző felvételei |  2019. szeptember 19. 17:34

Szeptemberben visszatért a Stefánia Palota kedvelt rendezvénysorozata, a Stefánia Irodalmi Kör is, amely szakítva a hagyományokkal, egy, a korábbiaknál könnyedebb, ugyanakkor összetettebb műsorral készült.

1596068601

Az évadnyitón nem a jól ismert és kedvelt magyar költők műveiből szemezgettek, hanem a magyar könnyűzene gondosan összeválogatott dalszövegei hangzottak el, eredeti formájuktól eltérően, versként.

Az előadott művek mind a korszakot, mind a stílust tekintve rendkívül széles skálán mozogtak. Talán most először történt meg, hogy egy műsorban hangzott el többek között Müller Péter Sziámi, Bereményi Géza, Bródi János, Grendás Péter, Demjén Ferenc, Jenei Szilveszter, Katona Klári, a Padödö és a Belga egy-egy szerzeménye.

A műsor összeállítása – melyet ezúttal különösen hosszú, alapos kutatómunka és válogatás előzött meg – Tósoki Anikónak köszönhető, akinek nem idegen ez a terület, hiszen a Stefánia Irodalmi Kör mellett ő a szakmai felelőse a Kép-Zene-Vers programsorozatnak is, mely crossover jellegét tekintve szellemiségében és hangulatában a legközelebb áll a könnyűzenei költészet most bemutatott műfajához.

A műsorban előadóként Gárdonyi Fanni és Ács Enikő is részt vett, a megvalósításhoz pedig Majtényi Judit és Mészáros Gábor segédkezett.

1596068601
Címkékkultúra