Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A levéltár vagyonkezelésébe került a salgótarjáni épület

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. május 16. 11:51

A Magyar Nemzeti Levéltár Nógrád Megyei Levéltára részére adták át az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) salgótarjáni irodaépületének vagyonkezelését május 13-án, kedden.

1595972115
Az épület hét éve üresen áll

Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka elmondta: az épületben 1967 óta katonai igazgatási és hadkiegészítési szakemberek dolgoztak, együttműködve a közigazgatási intézményekkel. Hozzátette: a háromszintes épület hét éve szinte üresen áll, jelenleg az MH HKNYP 3. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája a hátsó barakképületben működik.

Az eseményen részt vett Halász János kultúráért felelős államtitkár, Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján megyei jogú város polgármestere, dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója és Szép Tamás százados, irodavezető is.

1595972115
Vanyur ezredes: az épületben 1967 óta katonai igazgatási szakemberek dolgoztak

Tyekvicska Árpád, a levéltár igazgatója elmondta: a Nógrád Megyei Levéltár raktárai megteltek, az intézmény jelenleg nem képes az iratok folyamatos átvételére, alapfeladatait csak részben tudja ellátni. Kiemelte: nem rendelkeznek olyan közösségi terekkel, amelyek révén megfelelő helyszínt tudnának biztosítani a közművelődési és oktatási programjaikhoz.

A rendezvényen elhangzott: az 1200 négyzetméteres épületet közel 200 millió forintból alakítják át. 
Az átalakítás látványterveit bemutatták az érdeklődőknek.

A katonai igazgatási és érdekvédelmi iroda a közeljövőben új helyre, a Bartók Béla út 10. szám alá költözik.

1595972115
Felújítás után így fog kinézni az épület

Fotó: Siku László zászlós