Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Logisztikai Központba látogattak a Vezető Altiszti Tanfolyam hallgatói

Szöveg: Hegedüs Anita |  2017. december 9. 18:02

Újabb logisztikai ismeretekkel gyarapították tudásukat az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam hallgatói. A táborfalvai bázis látogatása után − december 6-án − az MH Logisztikai Központ, valamint az MH Anyagellátó Raktárbázis Lehel utcai bázisparancsnokságán folytatódtak tovább a kihelyezett tanórák.

1596042322

A vezető altisztek először a Magyar Honvédség ruházati ellátási rendszeréről hallhattak előadást. Az MH Logisztikai Központ Hadtápfőnökségének kiemelt főtisztjei, Simigla Balázs és Mészáros Gábor alezredesek a katona egyéni, harcászati felszerelése és alapfelszerelése, valamint a „LÖVÉSZ 2020" projekt közötti kapcsolatot elemezték. Az előadást felszerelés bemutató zárta.

Ezt követően Török Zoltán őrnagy, a hadtápfőnökség élelmezési főtisztje a Magyar Honvédség élelmezési szakterületét mutatta be, illetve azokról a lehetséges feladatokról beszélt, amelyeket a vezető altiszteknek kell elvégezniük az élelmezés megtervezése és végrehajtása során.

A hallgatókat a Magyar Honvédség minőség-ellenőrzési rendszerével kapcsolatosan Papp István ezredes, az MH Logisztikai Központ Technológiai Igazgatóság Átvételi Osztályának vezetője tájékoztatta.

Ezután Nyitrai István ezredes, az MH Logisztikai Központ Közlekedési Osztályának vezetője azokról a feladatokról beszélt, amelyeket a Magyar Honvédségnek kell elvégeznie a befogadó nemzeti támogatás rendszerében.

1596042323

A látogatás során szó esett még a katonai szállítás és a közlekedés folyamatáról is. Végezetül pedig Pinczés Attila alezredes, az MH LK Haditechnikai Főnökségének kiemelt főmérnöke a haditechnikai feladatrendszerű, HM-tulajdonú gazdasági társaságok célját, feladatát és kapcsolati lehetőségeit prezentálta.

A vezető altiszti képzésen részt vesz Hazafi Károly törzszászlós, az MH Anyagellátó Raktárbázis Lehel utcai objektumának vezénylőzászlósa is. „A Vezető Altiszti Tanfolyam hallgatói átfogó képet kaptak a logisztikai terület tevékenységéről. Megismerhették az MH Logisztikai Központ és az MH Anyagellátó Raktárbázis sokrétű munkáját. Az előadások és a foglalkozások révén olyan hasznos és hiteles információkhoz jutottak, amelyeket egy vezető altiszt maradéktalanul tud közvetíteni a saját katonai szervezetének parancsnoka és állománya felé"
– foglalta össze a két napos látogatást a törzszászlós.

1596042323

Fotók: a szerző felvételei