Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség története Kaposváron

Szöveg: Mészáros Károly százados |  2014. november 21. 20:29

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központja számára is kiemelkedően fontos feladat a katonai hagyományok ápolása és a Magyar Honvédség életében jelentős évfordulókról történő méltó megemlékezés.

1595982977

A cél érdekében a kaposvári szervezet rendszeresen kiállításokat szervez az érdeklődők számára. Ebben az évben kiemelt figyelmet kapott az első világháború kitörésének centenáriuma, ezért júniusban „A magyar katona a Nagy Háborúban" című tárlatot tekinthették meg a somogyi megyeszékhely lakói.

A november 6-án megrendezett hadkiegészítők megyei találkozója pedig alkalmat adott „A Magyar Honvédség 165 éve" elnevezésű kiállítás megnyitására. A Megyei Védelmi Bizottság jóvoltából a Honvédelmi Minisztérium és a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum által összeállított anyag 48 tablón mutatja be a magyar véderő történetét megalakulásától napjainkig. A tárlat − melyben kiemelt figyelmet kaptak az első nagy világégés eseményei – november 17-én zárta kapuit Kaposváron.

1595982977