Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar kultúra napja Tatán

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2015. január 23. 18:22

A magyar kultúra napja évek óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak. A különböző rendezvények emlékeztetnek minket évezredes hagyományainkra, és nagyobb hangsúlyt kapnak a művészet jeles képviselői is.

1595986541

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár is kiemelt figyelmet fordít a kultúra megőrzésére és továbbvitelére − ennek szellemében rendezték meg a téma jó néhány ágát felölelő állománygyűlést január 22-én, csütörtökön.
A rendezvény színvonalát a Tatai Református Gimnázium zenés-verses összeállítása, valamint az Őszirózsa dalkör műsora emelte.

Az alakulat katonái ismét bizonyították, hogy lelkes művelői a kultúra értékeinek: Gyóni Géza „Csak egy éjszakára" című verse Lengyel Andrea zászlós igényes előadásában hangzott el, a dandárzenekar válogatásában pedig a zenekar vezetőjének saját darabja is helyet kapott.

1595986541

Sipos Gábor, a Honvéd Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg a műsorok után azt a kiállítást, amely akvarell- és pasztelltechnikával készült képi alkotásokból állt össze. Beszédében kiemelte a képzőművészeti tagozat tatai csoportját, ami a legnagyobb és legaktívabb e szervezeten belül. Rochlitz György festőművész, a csoport egyik tagja is fűzött néhány gondolatot a kiállítás témáihoz.

A rendezvény végén Horváth Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka mondott köszönetet a szereplőknek a színvonalas programokért.

1595986541

Fotók: a szerző felvételei