Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kalasnyikovval fényképezte magát az őrizetbe vett albán férfi

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. január 23. 17:40

Terrorizmus vádjával őrizetbe vettek egy albán férfit január 22-én, csütörtökön a szicíliai Catania repülőterén. Hamis dokumentumokat és fegyverekről készült felvételeket találtak nála.

A 30 éves albán állampolgár repülőjegye egy Bukarestbe tartó járatra szólt. A beszálláskor az ellenőrzésen azonban kiderült, hogy a férfi egy londoni géphez állt sorba. A férfinél hamis dokumentumokat és több hamisított beszállókártyát találtak. A nála levő adathordozón lévő felvételeken a férfi kalasnyikovval a kezében látszik és más fegyverekről is fotókat készített. Az olasz határőrség letartóztatta, mivel január 13-án a Malpensa milánói nemzetközi repülőtéren már feltartóztatták hamis útlevél miatt.

Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter, aki az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni nemzetközi koalíció tagjainak londoni tanácskozásán vesz részt, kijelentette: „a bevándorlók soraiban a terrorizmus veszélye rejtőzik". Gentiloni hozzátette, hogy az olasz nemzetbiztonság a lehető legmagasabb készültséggel garantálja a biztonságot, a figyelem nem lankadhat.

Az olasz kormány csütörtökön jelentette be a terrorizmusellenes új nemzetbiztonsági intézkedéscsomagját.