Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szakszervezet is részt vesz a javaslattételi folyamatban

Szöveg: Dr. Hajós Dezső |  2015. január 23. 16:53

A Honvédszakszervezet (Hosz) vezető tisztségviselőit, Czövek János elnököt, illetve Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnököket fogadta dr. Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára január 23-án, pénteken.

A hivatalos megbeszélés során Dankó István tájékoztatta a Hosz vezetését arról, hogy az új közszolgálati életpálya bevezetéséről szóló kormányhatározatnak megfelelően összeállították a katonai életpályával kapcsolatos részletes szabályozás elgondolását. Ez az elgondolás bemutatja az új előmeneteli és illetményrendszer kialakításának alapelveit.

1595986540

Az elgondolás célja, hogy lehetővé tegye a megalapozott véleménynyilvánítást és döntéshozatalt az új katonai életpályáról és illetményrendszerről, illetve ezt követően alapja legyen a jogi szabályozás előkészítésének.

A tárgyalás során a tárca közigazgatási államtitkára a részletes szabályozás teljes anyagát átadta Czövek Jánosnak, és azt kérte a Hosz elnökétől, hogy az érdekképviselet vegyen részt a február 4-ig tartó javaslattételi folyamatban.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői hangsúlyozták, hogy a szakértői tárgyalások megkezdése óta folyamatosan tartották a kapcsolatot az alapszervezetek tagságával, és az onnan beérkezett információkat már eddig is beépítették az egyeztetések folyamatába.

1595986540

Fotók: a szerző felvételei