Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

ÖHP: ünnepség és bajtársi találkozó

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2015. január 23. 16:38

A magyar kultúra napja alkalmából ünnepséget rendeztek az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon (MH ÖHP) január 22-én, csütörtökön. A rendezvényt bajtársi találkozó előzte meg.

1595986539

Az ünnepségen Szívós István ezredes, az MH ÖHP személyügyi főnöke beszédében ismertette a Himnusz születésének körülményeit. Elhangzott többek között, hogy Erkel Ferenc egy nap alatt szerezte a vers zenéjét. Az ezredes úgy fogalmazott: hazánk Himnusza nem csatahimnusz, hanem imádság.

„Van mire büszkének lennünk, hiszen ez a nemzet sokat adott Európa és a világ kultúrájához. Ez az örökség tartást ad, ezzel gazdálkodni lehet, és segíthet a napi gondok megoldásában is" – fogalmazott az ezredes.

1595986539

A jeles nap alkalmából megtartott ünnepi műsorban közreműködött Nagy Jusztina törzsőrmester (MH Egészségügyi Központ) és a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar.

A rendezvényen elismeréseket adtak át.

A kultúra napi ünnepség előtt a Fehérvári Honvéd Baráti Kör tartott bajtársi találkozót. Az obsitos katonák tájékoztatást kaptak a parancsnokság jelenlegi feladatairól és általánosságban a Magyar Honvédségről is. Érdekesség, hogy az első találkozót tizenhét évvel ezelőtt tartották. Az eseményen részt vett többek között Sáfár Albert dandártábornok, az MH ÖHP légierő haderőnem főnöke.

1595986539

Fotók: Bödő Viktória és a szerző