Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A medinai 3D-s radar kivitelezéséről egyeztettek

Szöveg: HM Sajtóiroda |  2013. január 17. 15:08

A medinai 3D-s radar kivitelezéséről egyeztettek az olasz Selex ES vállalat mérnökei és a megvalósításban érintett felek január 15. és 17. között Magyarországon.

A szakemberek Medinán, Jután és a Honvédelmi Minisztériumban tartott megbeszélésein a radartorony építési munkálatainak jelenlegi állásáról, a főbb határidőkről, a villámvédelmi rendszerről, valamint a műszaki kérdésekről volt szó.

A medinai radart − a többi magyarországi 3D-s berendezéshez hasonlóan − az olasz Selex ES vállalat gyártja. A mérnökök megtekintették a Jután korábban tárolt sablonelemeket, eszközöket, valamint egyeztettek azok szállításáról. Az olasz partner – az építés összehangolása érdekében − előadást tartott, majd a kivitelezőkkel együtt megvitatták a felmerült kérdéseket. A látogatás végén rögzítették a munkaterület átadásához szükséges főbb időpontokat, feltételeket, illetve a határidők betartásához szükséges szempontokat.

A helyszínbejárásokon és a megbeszéléseken a mérnökök meggyőződtek arról, hogy a munkálatok rendben, a terv szerint haladnak.

A radarberendezést − a tervek szerint − idén augusztusban helyezik el a 28 méter magas toronyban, amelynek betonszerkezete január 14-én készült el.

A medinai 3D-s radarállomás a magyar légteret ellenőrző rendszer harmadik eleme lesz; a másik két háromdimenziós radarállomás Bánkúton és Békéscsabán működik.