Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A nagyvárosokban folytatott irreguláris harc elmélete, történetisége és tanulságai

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. február 5. 10:43

A Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem rendezvényén dr. Forgács Balázs százados tart előadást Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, február 14-én, csütörtökön.

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendezik meg a Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem következő előadását, február 14-én, 17 órai kezdettel. Ezúttal dr. Forgács Balázs százados tart előadást A nagyvárosokban folytatott irreguláris harc elmélete, történetisége és tanulságai címmel.

Az irreguláris hadviselés legismertebb formái a terrorizmus és a gerilla-hadviselés, de napjainkban egyre kiemeltebb szerepet kapnak a félkatonai szervezetek, a magánhadseregek, illetve a bűnszervezetek is. Az irreguláris hadviselés a kisméretű kötelékek leleményes módon történő alkalmazásával nagyon sokat fejlődött az évszázadok folyamán, egyre hatékonyabban felvéve a harcot a hagyományos hadviselést folytató államhatalmi szervezetekkel szemben. Előadónk betekintést nyújt ennek a hadviselési formának a kialakulásába, fejlődésébe, sikerének mibenlétébe, illetve elemezzük azt is, hogy a jövőben mekkora veszélyt jelentenek ezek a csoportok a hagyományos hadviselés sikerére.

Az előadás helyszíne a Pódium bár lesz.

A belépés díjtalan!