Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A nemzeti érzés, az egyik legerősebb erő

Szöveg: Petrovics Renáta |  2012. október 24. 17:20

Az október 23. alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen az MH 25. Klapka György Lövészdandár tatai laktanyájában számos ott szolgálatot teljesítő katona és egy, a tevékenységével a honvédelem ügyét huzamos ideje támogató, a civil szférában is köztiszteletben álló személy kapott elismerést.

1595943622

Komár Pál tanár úr már évek óta önkéntes munkájával segíti az angol nyelv szinten tartását az alakulat katonái körében, s e segítő munkáját Magyarország honvédelmi minisztere a Honvédelemért kitüntető cím III. osztályának adományozásával ismerte el.

Az október 19-i állománygyűlésen Sándor Zsolt dandártábornok, az alakulat parancsnoka adta át az elismeréseket, az ünnepi rendezvény pedig az ‘56-os események felidézésével és a hősökről való megemlékezéssel folytatódott.

„1956 egy olyan évszám, melyet a világon minden történelmet ismerő ember Magyarországgal köt össze, amikor is egy egész ország vívott küzdelmet a szabadságért és a demokráciáért. A világ csodálattal nézte, hogy a kis Magyarország szembeszállt a szovjet világhatalommal. 1956 bebizonyította a világ előtt, hogy a magyar társadalom jó célokért, még reménytelen helyzetben, magára hagyottan is képes akár a legnagyobb áldozatot is meghozni" − mondta el beszédében az alakulat parancsnoka.

1595943622

Fotó: A szerző felvételei