Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A parancsnokká válás nehézségei…

Szöveg: Révész Renáta százados |  2017. december 8. 10:29

A „Katonai Vezetők a Magyar Hadtörténelemben” konferenciasorozat legutóbbi állomásaként Sándor Tamás dandártábornok, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka tartott előadást az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjeinek, illetve a konferenciára ellátogató érdeklődőknek.

1596042137
A dandárparancsnok előadására szép számmal érkeztek a katonai vezető szakos leendő tisztek, illetve a hivatásos és szerződéses állomány tagjai is. Sándor Tamás dandártábornok kendőzetlen őszinteséggel beszélt a konferencia résztvevőinek arról, milyen követelményekkel, kihívásokkal kell szembenéznie egy katonai vezetőnek a pályafutása során.

A jó parancsnok – jó vezető ismérvein túl rámutatott a rossz parancsnokok tulajdonságaira is. Felhívta a leendő tisztek figyelmét, hogy az iskola kapuin kívül sem vár rájuk könnyű élet: el kell magukat fogadtatniuk a rájuk bízott állománnyal, vezetniük kell őket, és példát mutatni – olyan embereknek, akik olykor már hosszú évek, évtizedek óta eredménnyel bizonyítottak a katonai pályán.

A tábornok azt tanácsolta az ifjú egyenruhásoknak: mindent igyekezzenek az egyetemi éveik alatt megtanulni, mert később már csak élesben szerezhetnek tapasztalatokat.

A tanulságos előadásba a résztvevők is aktívan bekapcsolódhattak: a tábornok menet közben is kérdéseket tett fel a hallgatóságnak, majd tőle is kérdezhettek a jelenlévők.

1596042137

Fotó: a szerző felvételei

CímkékLudovika