Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A parancsnokságon tartott ülést a megyei védelmi bizottság

Szöveg: Magyar Honvédség Parancsnoksága |  2019. november 4. 18:34

A Magyar Honvédség Parancsoksága székesfehérvári Dísztermében tartotta soros ülését október 30-án a Fejér Megyei Védelmi Bizottság. A résztvevőket a rendezvény házigazdája, Sándor Zsolt dandártábornok, helyőrségparancsok köszöntötte.

1596071293

A hivatalos köszöntést megelőzően a megyei védelmi bizottság elnökhelyettese elismerést adott át a közelmúltban, a megyét érintő védelmi tevékenységeket megköszönve.  A „Fejér Megye Védelméért" elismerést két település polgármestere vehette át.  Az ülésen szó esett az utóbbi időszak elvégzett, valamint a bizottság előtt álló feladatokról.

1596071294

A Magyar Honvédség 2019. évi, a bizottságot is érintő főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről és a felkészítési rendezvényeken való részvételéről szóló honvédelmi miniszteri utasításról a HM Védelmi Igazgatási Főosztály képviseletében Nagy Lajos ezredes tartott tájékoztatót.

Az esemény zárásaként az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljnál rendszeresített speciális felszereléseket, valamint az újonnan rendszerbe állított kézifegyvereket mutatták meg a résztvevők részére. 

1596071294