Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A pedagógusokat köszöntötték Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. június 7. 15:32

Pedagógusnap alkalmából köszöntötték az MH Altiszti Akadémia oktatóit Szentendrén. Az ünnepség hagyományosan egybeesik a „Kinizsi nappal”, amelyen a Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály és a jogelőd szervezetek névadójára, a magyar történelem kiváló hadvezérére, Kinizsi Pálra emlékezik az alakulat. Az eseményen részt vett Apáti Zoltán ezredes, a Honvéd Vezérkar Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség csoportfőnöke is.

1596033723

A megemlékezés résztvevői a névadó szobránál, valamint az 1924-ben alakult Kinizsi Pál honvéd csapataltisztképző tiszteletére felállított emléktáblánál helyeztek el koszorút. „Kinizsi Pál azon kevés hadvezér közé tartozik, aki egész életét hadban töltötte, mégsem szenvedett vereséget. Tehetsége, bátorsága, kötelességtudata, mely történelmünk legnagyobb katonái közé emelte a »magyarok Herkulesét«, a mai napig példa előttünk" – mondta ünnepi beszédében Barsy Richárd elsőéves honvéd altisztjelölt.

1596033724

Az ünnepség a Görgey laktanya színháztermében folytatódott, ahol – az elismerések átadását követően – Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszöntötte a pedagógusokat. „A katedrára alkalmazkodóképes, jó tudással kell kiállni. Minden nap készülni kell, friss információkkal kell rendelkezni" – fogalmazott a parancsnok, hozzátéve: „az alakulatnál szolgáló pedagógusoknak a tanításon kívül kiemelt feladata, hogy jól képzett altiszteket adjanak a Magyar Honvédségnek, amely az oktatás mellett a katonák nevelését is jelenti."

1596033724

György Valentin honvéd altisztjelölt köszöntőjében kiemelte: tanáraik nemcsak oktatják és nevelik hallgatóikat, hanem az egész honvédséget formálják. „Emberekkel foglalkozni, átadni a korábbi generációk által felhalmozott ismereteket nem könnyű misszió. A tanítók rögös úton járnak, de minden nehézség ellenére az ifjú nemzedék műveltsége, hazaszeretete és a katonai lét szépségének megmutatása vezérli őket" – mondta.

1596033724


Fotó: a szerző felvételei