Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A ramsteini siker folytatódik

Szöveg: honvedelem.hu / honvedkorhaz.hu |  2015. április 5. 18:08

A MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Közegészségügyi és Járványügyi Intézet Egészségfejlesztési Osztálya Williams Életkészség stresszkezelő és kommunikációs készségfejlesztő tréninget szervezett a napokban az alakulatok egészségügyi szakállománya részére.

http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/916
A tréningen harminchatan vettek részt. A program aktualitását az a tény adta, hogy a Magyar Honvédség állományának jelentős része szenved pszichoszomatikus tünetektől és megbetegedésektől, melynek hátterében a fokozott stresszállapot áll. A krónikus megbetegedések közül a statisztikát a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik − mindezt egészségügyi szűrővizsgálati eredmények is alátámasztják.

A nemzetközi és hazai kutatásokban is bizonyított, hogy a stresszkezelési technikák megismerése és készség szintű elsajátítása pozitívan hat az emberek életminőségére. A krónikus stresszel való megküzdő képesség fejlesztése, a mindennapokban jól alkalmazható, könnyen elsajátítható stressz kezelési és az ehhez kapcsolódó kommunikációs technikák alkalmazása hosszú távon is mérhető változást okoz, melyet longitudinális kutatásainkkal mi is igazoltunk.

A Williams Életegészség tapasztalatairól márciusban, a németországi Ramsteinben számoltak be a magyar szakemberek a Mental Health and Mild Traumatic Brain Injury Workshopon. A részt vevő tagországok képviselői elismerésüket fejezték ki a nemzetközi program Magyar Honvédségnél történt alkalmazásáért.

1595990752

Fotó: honvedkorhaz.hu