Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A repülésbiztonság a modern repülés egyik legfontosabb jellemzője

Szöveg: Irha János őrnagy |  2017. november 13. 20:08

Az Inter-European Air Force Academy (IEAFA) szervezésében indítottak kéthetes repülésbiztonsági tanfolyamot a napokban, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

1596041178

A tanfolyamot megnyitva dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka rámutatott: a régóta várt, hiánypótló kurzus lehetővé teszi nagyszámú, a területen dolgozó szakember képzését. Hozzátette: a tanfolyam révén a repülésbiztonság fontossága és filozófiája nemcsak a repüléssel közvetlenül foglalkozó szakemberekhez, hanem a repülőtereken dolgozókhoz is eljut.

1596041178

A nemzetközi tanfolyamon Magyarország katonái mellett a Cseh Köztársaság, Lettország, Málta Szlovákia, Észtország, Románia, Lengyelország, Hollandia és az Amerikai Egyesült Államok szakemberei vesznek részt. A tananyagot, illetve az oktatókat az Amerikai Egyesült Államok biztosítja. A tanfolyam célja, hogy a közel 30 fős hallgatóság a második hét végére olyan látásmóddal rendelkezzen, mellyel felismerik majd a repülésbiztonságot befolyásoló tényezőket, képesek lesznek a megfelelő lépések megtételére, megakadályozva az esetleges jövőbeni repülőbaleseteket.

1596041179

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis nemcsak a helyszínt, illetve a logisztikai támogatást biztosítja, hanem a szolnoki katonák közül sokan a tanfolyam nem hivatalos hallgatójaként részt vehetnek az órákon.

A megnyitón Brian C. Kreitlow alezredes, az IEAFA parancsnoka megköszönte, hogy Magyarország az ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison helyszínt biztosít a kurzusnak.

1596041179

Fotó: a szerző felvételei