Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A székesfehérvári ezredhez látogattak a tanfolyam hallgatói

Szöveg: Mátyás Andrea |  2015. április 8. 17:48

Szakmai látogatást tettek Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hallgatói a napokban.

1595991021

A vendégek – akiket Stoszek János alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese köszöntött – először statikus bemutatót tekintettek meg a laktanya alakulóterén; megismerkedhettek az ezrednél rendszeresített kézifegyverekkel, híradó eszközök, személy- és tehergépjárművek, valamint különleges járművekkel.

1595991021

A tanfolyam hallgatói ezt követően az alakulat mindennapjaiba, szerteágazó feladatrendszerében nyerhettek betekintést.
Megtudhatták, az ezred az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) legfontosabb logisztikai és helyőrség-támogató egysége, a híradó és informatika szakterületen pedig a katonai szervezetek béke híradása, valamint az ÖHP tábori hírrendszerének összeköttetése, a nemzetközi és a hazai gyakorlatok híradásának biztosítása, illetve a missziós szakfelkészítések végrehajtása a legfontosabb tevékenységük.

1595991021

A tájékoztatón elhangzott: az alakulat fontos részt vállalt a Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század (DCM) megalakításával kapcsolatos feladatokból, valamint – a NATO számára történt felajánlást követően – folyamatosan biztosítja az alegység működési és kiképzési feltételeit, amit nemzetközi viszonylatban is példaértékűnek minősítettek.

1595991021

Fotó: Bödő Viktória