Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szerb vezérkari főnök a Bocskai-dandárnál

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. november 14. 15:48

Helikopterrel érkezett Ljubiša Dikocić altábornagy, a szerb haderő vezérkari főnöke, Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Böröndi Gábor dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth-laktanyába.

1595944570

Szerbia Magyarország egyik kiemelt stratégiai partnere, a Bocskai-dandár 2010 óta ápol szoros kapcsolatot a szerb haderővel. A két nemzet katonái évente közös gyakorlaton vesznek részt, amelynek célja, hogy megismerjék egymás műveleti eljárásait, s fejlesszék a közös feladatok ellátásához szükséges együttműködést.

A látogatáson elsőként a dandár szervezeti felépítéséről, feladatairól, hazai és külföldi gyakorlatairól, missziós szerepvállalásairól tájékoztatta a szerb altábornagyot és delegációját Böröndi Gábor dandártábornok.

A vendégek ezt követően a Humánszolgáltató Irodában kaptak rövid áttekintést annak működéséről, majd az alakulótéren a 39. Lövészzászlóalj és a 24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj katonái által tartott fegyverzeti és technikai bemutatón vettek részt.

1595944570