Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tápiószecsői bázisra látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: Hogemann Gábor főtörzsőrmester |  2015. július 4. 18:40

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a napokban látogatást tett az MH Anyagellátó Raktárbázis tápiószecsői bázisán.

A vezénylőzászlós megismerkedett a bázison folyó szakmai tevékenységekkel és átfogó képet kapott a Magyar Honvédség központi készleteinek- fegyverzettechnikai, szerszám és kiképzés-technikai anyagainak – kezeléséről, tárolásáról. 

Az altiszteknek és a legénységi állománynak tartott gyűlésen a Kriston István főtörzszászlós beszélt az illetményemelésről, a lakhatási támogatás rendszeréről, valamint szót ejtett a közeljövőben kidolgozandó biztosítási rendszerről is.

1595996798

Az állománygyűlést követően megtekintette a bázison működő fegyverjavító műhelyt, ahol a kézi és maroklőfegyverek technikai kiszolgálásának menetét mutatta be az ott dolgozó szakállomány.

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa meglátogatta a bázison megrendezett egy hetes gyerektábor résztvevőit is. A bázison dolgozók gyermekei nagy örömmel fogadták a részükre rendezett fegyverzettechnikai bemutatót, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei által szervezett középkori várjátékokat.

1595996798

A bázis 2014. november 24-én ünnepelte megalakulásának 60. évfordulóját. Ennek tiszteletére létrehozott csapatmúzeum meglátogatásával a vezénylőzászlós bepillantást nyerhetett az alakulat  múltjába is.

1595996798