Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap

Szöveg: Sándor András alezredes |  2015. július 4. 20:43

Minden év július elsején, Semmelweis Ignác születésnapján van a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány – együttműködve az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyének munkatársaival, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum támogatásával – családi napot szervezett a Szanatórium utcai telephelyen.

1595996799

A rendezvény megvalósításával a szervezők fő célja az volt, hogy a telephelyen dolgozók és családtagjaik, a telephelyen fekvő korábbi, illetve jelenlegi betegek, valamint családtagjaik, a budapesti honvédségi nyugdíjas klubok tagjai az egyedi környezetben eltöltött nap során, egymást jobban megismerve, önfeledt szórakozás keretében töltődjenek fel a hétköznapokra.
A napot színesítette a fellépő művészek magas színvonalú műsora, melyet fellépti díj nélkül vállaltak. Az előadások mellett nagy sikere volt a bűnmegelőzési-, illetve tűzoltó-bemutatóknak, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársai által tematikusan, az I. világháborús centenáriumhoz kapcsolódóan levezetett foglalkozásoknak.

A nap központi eseménye a főzőverseny volt, melyben az intézet szervezeti elemei és az alapítvány által alkotott csapatok különböző bogrács-ételek (vad-, csülökpörkölt) elkészítésével mérték össze tudásukat.