Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A toborzás is célja volt a speciális önkéntes tartalékos szolgálatnak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív |  2020. július 16. 12:43

A segítségnyújtás mellett a toborzás is célja volt a speciális önkéntes tartalékos szolgálat bevezetésének – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 16-án, csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

1596082363

Németh Szilárd kiemelte: elsődleges cél, hogy segítsenek azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt munkájukat elvesztették. Ugyanakkor, ha valaki maradni akar, és alkalmas rá, akkor tovább szolgálhat a honvédségnél.

Ahhoz, hogy korszerű, ütőképes legyen a honvédség, nemcsak modern haditechnikai eszközökre van szükség, hanem hazaszerető, jól felkészített, elkötelezett katonákra is, akik képesek az eszközöket működtetni – tette hozzá.

Az obsitos- és veteránprogramról szólva elmondta: ennek az a célja, hogy például szociális, egészségügyi lehetőségekkel gondoskodjanak azokról a leszerelt katonákról, akik kimagasló szinten szolgálták a hazát. A megbecsülés mellett viszont az is fontos, hogy ezen katonák tudása, élettapasztalata ne vesszen el, használni tudja a honvédség – emelte ki az államtitkár.

Ezért is kezdtek el a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeummal és a Zrínyi Kiadóval közösen interjúkat készíteni. Az elsőt Wittner Mária egykori 56-os halálraítélttel, a másodikat Lőrincz Kálmán nyugállományú vezérezredessel készítették, aki a néphadseregből honvédséget csinált – közölte Németh Szilárd, jelezve, hogy a hadsereg meghatározó katonáival folytatódik a sorozat.

1596082345