Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A toborzások éjszakája

Szöveg: Rátkai István őrnagy |  2014. július 1. 13:38

Mozgalmas volt a június 21-e a székesfehérvári toborzóknak: a délelőtti órákban a tizenegyedik alkalommal megrendezett „Tűzzel-Vassal” elnevezésű fesztiválon tájékoztatták az érdeklődőket a szolgálatvállalás lehetőségeiről, majd a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred által szervezett kiállításon és bemutatón toborozták a leendő katonákat.

Székesfehérváron, a Rác utcai skanzenben idén is megrendezték a „Tűzzel-Vassal Fesztivál"-t, amely a kovácsok, késesek, puskaművesek jó hangulatú seregszemléje. A rendezvényről nem hiányoztak a székesfehérvári toborzók sem, akik a bemutatópavilonok mellé települt toborzóponton tájékoztatták a katonai pálya iránt érdeklődő fiatalokat. 

1595974846

A Múzeumok Éjszakáján szervezett színvonalas kiállítás és bemutató – haditechnikai eszközök, második világháborús szükségkórház, katona-zenekari kiállítás – szép számú érdeklődőt vonzott a Székesfehérvári Helyőrség-történeti Emlékgyűjtemény helyszínére. Az autentikus környezet kiváló alkalmat teremtett az éjszakába nyúló toborzásra, a honvédelem ügye és a katonai hivatás iránt érdeklődő kicsik és nagyok érdeklődésének felkeltésére.