Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tudás bennünk lakozik

Szöveg: Szausev Xénia |  2012. december 7. 14:40

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör várpalotai szervezete, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ felhívása után a napokban rendezték meg a „A tudás bennünk lakozik” című játékos vetélkedőt a városban.

A verseny szervezőinek célkitűzése az volt, hogy a honvédelmi nevelés keretei között tovább bővítsék a tanulók ismereteit a 19. század hőseinek, áldozatos, önfeláldozó cselekedeteinek felelevenítésével, valamint új ismeretek elsajátítására ösztönözzék a fiatalokat. Így a kérdések is a 19. századi híres személyekről és tetteikről szóltak.

1595946033

A vetélkedőn a rendezők a Magyar Honvédség által üzemeltetett lőterek veszélyeiről is előadást tartottak a gyerekeknek, hiszen ha ellátogatnak egy ilyen objektumba, tudniuk kell, hogy mit szabad és mit nem lehet csinálni annak területén.

A jó hangulatú és izgalmas verseny eredményhirdetésénél is izgulhattak a csapatok, ugyanis számos értékes ajándékot nyerhettek. A zsűri döntése értelmében az első helyezést a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolája szerezte meg, ezt követte a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Faller Jenő Szakképző Iskola csapata állhatott fel.

Fotó: Ajkay Beatrix Angéla

Címkéklőtér