Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tűzszerészek jelentik

Szöveg: Szűcs László |  2016. szeptember 7. 7:07

A 35. héten, azaz augusztus 29. és szeptember 4. között 40 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 8 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Páricsi Mariann zászlós, az alakulat kommunikációs altisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig összesen 1432 bejelentést kaptak.

Szeptember 1-jén Győrbe vonultak ki a tűzszerészek, mivel egy Örvény utcai építkezésen egy második világháborús tüzérségi lövedéket találtak. A robbanószerkezetet a Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon a főváros XIV. kerületében is akad dolga a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: az Erzsébet királyné és a Lőcsei út sarkán – földmunka közben – egy aknavetőgránát került elő, amit a Martin László zászlós vezette járőr szállított a központi gyűjtőbe.

Szeptember 2-án Budapest XII. kerületében, a Csörsz utcában található építési területen egy második világháborús gyalogsági lőszert, egy tárat és egy RG-42-es típusú kézigránátot találtak. A Kocsis Tibor főtörzsőrmester vezetésével helyszínre küldött járőr a „leleteket" a központi gyűjtőbe szállította.

Szeptember 4-én, Budapesten, a Budafoki és a Kondorosi utak kereszteződésében földmunkák közben bukkantak rá egy kézigránátra, amit a Kocsis Tibor főtörzsőrmester vezette járőr szállított a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész