Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vegyivédelmi információs központba látogattak a katonai felsővezetői szak hallgatói

Szöveg: Boros Anita őrnagy |  2018. április 12. 8:02

A 27. Felsővezetőképző Tanfolyam hallgatói tettek látogatást a napokban az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központban (MH GAVIK). A vendégeket Csuka József alezredes, megbízott központparancsnok fogadta, aki előadásában bemutatta az alakulatot, s ismertette a központ főbb feladatait.

1599184797
A parancsnoki tájékoztatót követően az MH HAVÁRIA Laboratórium radiológusa beszélt a laboratóriumok vegyi és radiológiai működéséről, illetve a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerbe kijelölt HAVÁRIA készenléti szolgálat feladatairól.

A hallgatók technikai bemutatón is részt vettek, amely során megszemlélték a HAVARIA készenléti gépjárművet, a feladatok során használt ABV-védelmi technikai eszközöket, az értékelő gépjárművet, az értékeléshez használt szoftvereket, illetve az MH Automata Mérő és Adagyűjtő Rendszert üzemeltető osztály technikai eszközeit. Mindemellett egy gyakorlati bemutatón bepillantást nyerhettek az MH HAVÁRIA Laboratórium munkájába. 

1599184797
A bemutatókat követően a tanfolyam hallgatói megtekintették az MH HAVÁRIA Laboratóriumot, majd a főtisztek nevében Grécs György ezredes mondott köszönetet a vendéglátásért.