Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-francia kétoldalú törzsmegbeszélés

Szöveg: HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály |  2018. április 12. 9:03

A rendszeres magyar-francia kétoldalú törzsmegbeszélések 2018. évi fordulójára április 10-én, Budapesten került sor.

1599184798
A francia Védelmi Minisztérium és az Összhaderőnemi Vezérkar képviselőiből álló delegációt — melyet Luc Pages ezredes, a francia Összhaderőnemi Vezérkar Kétoldalú Együttműködésért Felelős Főosztályának főosztályvezetője vezetett — magyar részről Domján László vezérőrnagy, a HM Védelempolitikai Főosztály főosztályvezetője fogadta, a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar képviselőiből álló delegáció élén.

A megbeszélésen a résztvevők az Európa előtt álló biztonsági kihívásokról, valamint a NATO és az EU keretében ezekre adható válaszokról egyeztettek. A francia és a magyar fél is bemutatta a közelmúltban lezajlott stratégiai védelmi felülvizsgálatának eredményeit, illetve áttekintették a kétoldalú együttműködési programok helyzetét.

1599184799
A két haderő műveleti szerepvállalásának bemutatása során nemcsak a nemzetközi missziókban való részvételre, hanem a honi területen végrehajtott műveletekre is kitértek a résztvevők, különös figyelemmel az illegális migráció kezelése érdekében folytatott tevékenységre.