Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Advent az alakulatoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. december 2. 8:14

Az alakulatoknál is megkezdődött az adventi várakozás időszaka.

MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

1599196767
November 30-án, pénteken felgyúlt az első gyertya az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred adventi koszorúján. Takács Tamás ezredes, tábori lelkész beszédében elhangzott: advent időszakában tanuljuk meg az önfeledt várakozás művészetét a gyermekektől, öltöztessük ünnepi örömbe a lelkünket, és úgy készüljünk a karácsonyra.

Az ezred idén is megrendezi Adventi Hangversenyét Székesfehérváron, a Ciszterci-templomban december 2-án, vasárnap. A koncertre, amelyen az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar mellett számos ismert előadó is fellép, minden zenekedvelőt szeretettel várnak.

Szöveg és fotó: Vizinger Diána hadnagy

***

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

1599196768
Meggyújtották az első adventi gyertyát az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál (november 29-én, csütörtökön, a Petőfi laktanyában.

Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására a heti parancsnoki értekezleten került sor. Mudra József ezredes, az alakulat dandárparancsnok-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy az év végi időszak, a várakozás időszaka a nyugalomról szól: „Ilyenkor próbáljunk meg lassítani, és még több szeretettel, békével fordulni szeretteink felé."- tette hozzá. Ezredes úr gondolatai után, Rácz István százados, katolikus tábori lelkész mesélt el egy rövid és tanulságos történetet a boldogság titkáról. Végezetül kiemelte: „A boldogság, nem rajtunk kívül keresendő, hanem a felfogásunk, hozzáállásunk, és ebből fakadó cselekedeteink határozzák meg, nem csak a mások, hanem a magunk számára is. Ez az igazi kincses ládánk!" Az alakulatnál az utolsó gyertya meggyújtására december 17-én, az év végi, ünnepi állománygyűlésen kerül majd sor.

1599196768
Szöveg és fotó: Kresz Fruzsina

­­­***

MH Altiszti Akadémia

1599196768
Meggyújtották az MH Altiszti Akadémia adventi koszorúján az első gyertyát. A hagyományoknak megfelelően az advent első vasárnapját szimbolizáló gyertyát Kalapos Ferenc másodéves honvéd altisztjelölt gyújtotta meg. A családias áhítaton Nánai László őrnagy, protestáns tábori lelkész beszédében Ézsaiás könyvéből idézett.

1599196768
Szöveg és fotó: Duruczné Téglás Dóra százados