Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi koncert az öröm jegyében Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Tordai Kamilla |  2017. december 21. 19:09

A hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban adott koncertet advent harmadik vasárnapján a helyőrségi zenekar.

1596042688

Rendhagyó volt az idei koncert, hiszen a karácsonyi művek mellett helyet kapott a filmzene és a blues műfaja is. A rendezvény a Kowalsky meg a Vega Tizenötmillióból egy című videoklipjével kezdődött, amelyet Táborfalván forgattak, és a Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Honvédség támogatásával készült.

Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka köszöntőjében kiemelte: az ünnep előtti készülődésben nem szabad megfeledkezni azokról a katonákról sem, akik az ünnepek alatt is határainkon belül, vagy kívül szolgálatukat végzik azért, hogy mi, magyarok békében és boldogságban tölthessük a karácsonyt szeretteink körében.

1596042688

A koncert reformáció, a barokk kor legnagyobb szerzőjének, Johann Sebastian Bach G-dúr fantázia című művével kezdődött – vezényelt Kovács István őrnagy, a zenekar karmestere. A koncerten elhangzott Alfred Reed szólóhangszerre és zenekari kíséretre írt műve, a Ballada – a szaxofonszólót Szabó Csaba főtörzsőrmester játszotta. A darabbal Almási István néhai polgármester emlékének is adózott a zenekar. Almási István életében a politikai pálya mellett nagy szerepet játszott a zene, klarinéton és szaxofonon játszott.

A rendezvényen dr. Ruszin Romulusz dandártábornok köszöntötte az idén ősszel nyugdíjba vonult dr. Lukács János rendőr vezérőrnagyot, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság volt vezetőjét, aki húsz éven keresztül állt a főkapitányság élén.

A műsor végén Bán Csaba református lelkész emlékezett meg a reformáció 500 éves évfordulójáról.

1596042688

Fotó: a szerző felvételei