Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi koncert és lemezbemutató

Szöveg: Tordai Kamilla |  2018. december 12. 13:00

Zsúfolásig megteltek a hódmezővásárhelyi Református Ótemplom padsorai az advent második vasárnapján tartott koncerten, amelyen a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanáraiból, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekarából alakított koncertfúvós zenekar lépett fel.

1599197193
A rendezvényt dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg, majd a koncert a reformáció és a barokk kor legnagyobb szerzője, Johann Sebastian Bach Arioso című művével kezdődött –  Kovács István őrnagy, a zenekar karmesterének vezényletével.

1599197193
A koncerten elhangzott még Hidas Frigyes, 20. századi magyar komponista Festive music című darabja, valamint a Ted Huggens által szerzett New Baroque Suite, illetve Irvin Berlintől a White Christmas is.

1599197193
A koncert közben Tóth István ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese köszönte meg dr. Alácsi Ervin őrnagy, a dandár katolikus tábori lelkészének eddigi munkáját és kívánt neki további sikereket új beosztásában.

1599197194
A műsor további részeiben felhangzó kortárs és klasszikus művek után Dudás Ferenc hadnagy, református tábori református lelkész és Bán Csaba református lelkész ünnepi szavait hallhatta a közönség. Bán Csaba bemutatta a helyőrségi zenekar első lemezét, amit az Ótemplomi Református Egyházközség, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával sikerült elkészíteni.

Az est zárásaként ismert magyar karácsonyi dalok szólaltak meg.

1599197194
Fotó: a szerző felvételei