Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Akikre büszke lehet az ezred

Szöveg: Mátyás Andrea |  2014. július 6. 15:28

Az elmúlt félév testnevelési és sporteredményeit értékelték Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél július 4-én, pénteken.

1595975131

A rendezvényen Szabó Szilvia százados, az alakulat testnevelő tisztje − a Testnevelési és Sportbizottság titkára, a 2013. évi, Magyar Honvédség-szintű tízpróba női győztese – beszámolójában ismertette a tavasszal végrehajtott fizikai állapotfelmérés eredményeit. 

Pásti Gábor őrnagy, az alakulat kiképzési főnöke a Magyar Honvédség-szintű, valamint a helyőrség- és ezredszintű versenyeken való részvételről és ezek eredményességéről számolt be. Mint elhangzott: az ezred teljes csapattal vett részt valamennyi helyőrségbajnokságon és előkelő helyről várja a második félévi folytatást.

1595975131

Az alakulat által megrendezett ezredszintű bajnokságokon − a mezei futóversenyen, a lő- és katonai háromtusa-bajnokságokon − a már megszokott indulók mellett új tehetségek is felbukkantak, megkönnyítve ezzel a honvédségszintű bajnokságokra történő csapatállítást.

Az ezred a tavasszal megrendezett Magyar Honvédség-szintű megyei futóversenyen, az összetett versenyben a 9. helyezést érte el. Jáger Péter zászlós megvédte hadseregbajnoki címét a 40 év feletti, 6000 méteres kategóriában. Szabó Szilvia százados 5. helyezett lett 3000 méteren.

Szabó százados emellett részt vett a horvátországi Slunjban megrendezett „a legjobb katonák versenyén" (Best Soldier Competition), amelyen magyarok, szlovének, macedónok, lengyelek, csehek, spanyolok és amerikaiak mérték össze tudásukat. A Magyar Honvédség három versenyzőt és egy csapatvezetőt delegált a megmérettetésre. Egyedüli magyar nőként a székesfehérvári ezred testnevelő tisztje indult, ő a 2. helyezést érte el a női kategóriában, illetve abszolút kategóriában 51. helyen ért célba a közel 150 fő induló között. 

1595975131

A június közepén megrendezett Magyar Honvédség lőbajnokságon az ezred a negyedik helyet szerezte meg.  Ezen a versenyen több kiemelkedő eredmény is született úgy csapat-, mint egyéni szinten. A női és a férfi pisztolycsapat 3. helyezett lett, a párbajcsapat pedig a második helyen végzett. Szabó Szilvia százados az egyéni versenyben a harmadik lett. Az első két Magyar Honvédség-szintű bajnokság után az ezred a harmadik helyen áll az alakulatok közötti összetett versenyben.

Az értékelésen elhangzott: mindenképpen külön kell említeni az immár második alkalommal megrendezett tízpróbát, amelynek kiemelkedő fordulói voltak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által megrendezett akadálypálya-verseny, valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér által megszervezett katonai túlélő futóverseny. Mindkét versenyen derekasan helytálltak az ezred női versenyzői, amit semmi sem bizonyít jobban, mint hogy egyéni kategóriában a dobogó mindhárom fokára az alakulat katonája állhatott fel. 

1595975132

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a Magyar Honvédségen belül a közelharckiképzés, illetve az ilyen típusú versenyeken való részvétel. Ezekből ugyancsak kivette a részét a székesfehérvári alakulat. Jó példa erre az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet által immár harmadik alkalommal, Baracskán megszervezett közös közelharckiképzés a fegyveres testületek műveleti csoportjai részére, ahova csupán egy katonai alakulat, az ezred közelharcosai kaptak meghívást. Nem véletlen e megtiszteltetés, hiszen a székesfehérvári ezred közelharcosai számos cím és érem birtokosai.

1595975132

„Büszke vagyok katonáimra, hiszen annak ellenére, hogy a 43-as ezred nem harcoló alakulat, katonáink mégis olyan magas szintű sporttevékenységet képviselnek, mely alapján állandó dobogós helyezettjei bajnokságoknak, versenyeknek, bemutatóknak és a különböző megmérettetéseknek. Bízom abban, hogy a második félévben is hasonlóan, eredményesen teljesítenek, és megőrizzük az elért, dobogós szintet" – mondta a rendezvényen Benda László ezredes, a székesfehérvári ezred parancsnoka.

1595975132

Akikre sportolói teljesítményük miatt az alakulatnál büszkék lehetnek: 
Marosvölgyi Vince alezredes, Szabó Szilvia százados, Csom Boglárka százados, Király Szilvia százados, Jáger Péter zászlós, Hanzli Ferenc zászlós, Fábián Tibor zászlós, Béres László főtörzsőrmester, Brachna László főtörzsőrmester, Kovács János Benjamin főtörzsőrmester, Kozári Zsófia őrmester, Magos Dávid őrmester, Somogyi Ágnes őrmester, Béresné Arany Katalin szakaszvezető, Ölbey Béla szakaszvezető, Szerencsés Ferenc szakaszvezető, Németh László szakaszvezető, Veres Zoltán szakaszvezető, Jerausek Zoltán szakaszvezető, Straub Ferenc szakaszvezető, Zsargó Zsolt tizedes, Fazekas Ádám őrvezető, Nagy Bertalan őrvezető, Rodics Tamás őrvezető, Veres Tamás őrvezető.

1595975133