Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aknavetőgránát egy budapesti családi ház kertjében

Szöveg: Takács Vivien |  2016. április 21. 18:48

A 15. héten, azaz április 11-17. között 71 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 11 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Várkonyi Melinda százados, az alakulat kommunikációs tisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig összesen 525 bejelentést kaptak.

Április 11-én Gyálon akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Rákóczi Ferenc úton közterület rendezése közben egy darab 10,5 centiméteres, német légvédelmi repeszgránátot találtak. Pásztor János főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

Két nappal később, április 13-án Csákberényből érkezett bejelentés a tűzszerészügyeletre, hogy az Ónodi dűlőnél földmunkálatok közben egy darab 10,5 centiméteres, német repeszromboló gránátot találtak. Juhász Attila főtörzsőrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Április 15-én Budapesten, a II. kerületi Tulipán utcába vonultak ki a tűzszerészek, mivel egy családi ház kertjében, építkezés közben egy darab 82 milliméteres aknavetőgránátot találtak. Juhász Attila főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

1596012314


Fotó: archív
Címkéktűzszerész