Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Beszámoló és tisztújító küldöttgyűlés a BEOSZ-nál

Szöveg: Sztanó Zsuzsanna nyugállományú őrnagy |  2016. április 21. 18:26

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) április 20-án, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében tartotta beszámoló és tisztújító küldöttgyűlését. A BEOSZ új elnöke Hazuga Károly nyugállományú altábornagy lett.

1596012312

A BEOSZ számára az idei beszámoló küldöttgyűlés egyben a 2012-2016 közötti választási ciklus lezárását is jelentette, így a küldöttgyűlés alkalmat adott arra, hogy a szövetség visszatekintsen az elvégzett munkára és megjelölje a szövetségre váró feladatokat. A rendezvényen részt vett Zsiga Tamás ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatal igazgatója, valamint több katonai szervezet vezető képviselője. Az együttműködő civil szervezetek képviseletében részt vett Varga István, a HODOSZ elnöke, Szendrei Zoltán, a HOSZ alelnöke, Gereben András, a HTBK képviselője, Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkára és dr. Havasi Zoltán nyugállományú rendőr dandártábornok, a REHOSZ elnöke.

1596012312

A küldöttgyűlés első részében – az előzetesen kiadott napirendi pontoknak megfelelően – elhangzottak a szövetség beszámolói. Kelemen József nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke ez alkalommal nemcsak az elmúlt év munkáját értékelte, hanem kitért a most záruló négyéves ciklus eredményeire és nehézségeire is. Kiemelten beszélt a szövetség szervezeti életét érintő kérdésekről, többek között a tagegyesületek létszám- és életkori összetételéről, az érdekvédelmi tevékenységről, a HÉF-en és a HM Idősügyi Munkacsoportban végzett munkáról, a tagegyesületek és a szövetség közösségi munkájáról, a hagyományápolás széleskörű tevékenységéről. A felügyelő bizottság beszámolóját, a tanácsadó testület és a Bajtársakért Alapítvány tájékoztatóját követően Zsiga Tamás ezredes – a BEOSZ elnökeként végzett munkája elismeréseként – a babérkoszorúval ékesített Honvédelemért Kitüntető cím kitüntetést adott át Kelemen József nyugállományú altábornagy részére.

1596012313

A BEOSZ új elnökének Hazuga Károly nyugállományú altábornagyot választották. Elnökhelyettes Esküdt Lajos nyugállományú ezredes lett, míg a BEOSZ alelnökei a következő négy évre Vilner Péter nyugállományú ezredes, Vörös Lászlóné nyugállományú ezredes és Sztanó Zsuzsanna nyugállományú őrnagy lettek. A felügyelő bizottság élére Kocsi László alezredes személyében új elnök került. A BEOSZ tanácsadó testületének korábbi elnökét, Végh Ferenc nyugállományú vezérezredest újraválasztották, majd a küldöttek szavazatukkal megerősítették a régióvezetők és tagszövetségek elnökségi tagságát. Kelemen József nyugállományú altábornagyot tiszteletbeli elnökké választották. A rendezvény a leköszönő és a megválasztott elnökök köszöntőjét követően jelképes zászlóátadással zárult.

1596012313


Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc
Címkékkitüntetés