Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alapfelkészítésen az újonc honvédek

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy | Fotó: Pintér László |  2020. május 20. 7:34

Harminc honvéd újonc kezdte meg háromhetes, rövidített idejű katonai alapfelkészítését Várpalotán, a Kossuth-laktanyában május 18-án.

1596079394

Az MH Bakony Harckiképző Központ hosszú idő után köszönthetett újra alapkiképzésre bevonuló honvédeket. A felkészítés első napja adategyeztetéssel és szerződéskötéssel kezdődött, amelyet orvosi vizsgálat követett. Itt a katonák megkapták a kötelező védőoltásokat is. A bevonulók a körlet elfoglalás előtt vehették át katonai ruházatukat és egyéb felszereléseiket.

A bevonuló állomány első sorakozóján Pálmai Árpád alezredes köszöntötte a kiképzendőket. „A katonai alapfelkészítés során önök felkészülnek arra, hogy nap mint nap a katonai hivatásnak éljenek és erre esküt tegyenek. Óriási mérföldkő lesz az életükben az a sok tapasztalat, amelyet a kiképzés során gyűjtenek" – emelte ki az alakulat törzsfőnöke. Az alezredes hangsúlyozta az egység, a segítségnyújtás és a bajtársiasság fontosságát.

A bevonulók az elkövetkezendő három hétben megismerkednek a Magyar Honvédség alapvető szabályaival, megtanulják és elsajátítják a katonai szolgálat ellátásához szükséges valamennyi ismeretet: az alaki fogásoktól, a lőkiképzésen át a harcászati foglalkozásokig.

GALÉRIA