Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Áldás a felderítőkre

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy / Tóth Andrea |  2012. november 10. 12:09

Felemelő, egyben megindító fél órát élt át több mint száznegyven felderítő katona a debreceni Megtestesülés Plébánia épületében. Immár hagyománnyá vált, hogy az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja minden év november elején – a felderítők védőszentje, Szent Márton napjának alkalmából – ünnepi istentiszteleten vesz részt.

1595944514

A liturgia napjának reggelén ünnepi állománygyűléssel tisztelegtek a katonák védőszentjük emlékének. A Kossuth laktanyában tartott rendezvényen elsőként Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének levelét olvasta fel Enyedi Attila őrnagy, a zászlóalj törzsfőnöke.

Rédei Róbert alezredes, a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj parancsnoka előadásában a felderítők történetét mutatta be, majd a vendégek tiszteletére rendezett technikai, fegyverzeti, és katonai közelharc bemutatón vettek részt az egybegyűltek.

Ezután vonultak át a Böszörményi úti Megtestesülés Plébániára a katonák, akikhez csatlakoztak a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium 9. évfolyamos katonanövendékei és nevelőtanáraik. Az ország egyetlen felderítő zászlóaljának katonáit a Debreceni Helyőrségi Zenekar muzsikája kíséretében áldotta meg Felföldi László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöki helynöke és Szentesi Csaba őrnagy, a Bocskai-dandár tábori lelkésze.

Dokumentumok