Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állásbörzéken és pályaorientációs napokon vettek részt toborzók

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. október 21. 19:41

Két állásbörzén és egy pályaorientációs napon is részt vettek a Magyar Honvédség toborzói az elmúlt napokban.

Sárvár

A Változó Világért Alapítvány által rendezett állásbörzén vettek részt a napokban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szombathelyi toborzói Sárváron. A Járási Hivatal épületében számos munkáltató képviseltette magát, folyamatosan érkeztek az érdeklődők, még a végzős középiskolások is megjelentek osztályaikkal, hogy tájékozódjanak. A toborzók a katonai pályáról, továbbtanulási és szolgálatvállalási lehetőségekről adtak információt. A diákok több kérdést is feltettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és az MH Altiszti Akadémián zajló napi élettel, katonasporttal és a honvédelmi ösztöndíjakkal kapcsolatban. Az idősebb korosztályt elsősorban a munkalehetőségek érdekelték – többen kérdeztek az alkalmassági vizsgálatról, fizikai követelményekről, valamint a külszolgálati lehetőségekről.

1596040280
* * *

Szombathely

Vas megye legnagyobb állásbörzéjén, a megyei iparkamara által rendezett pályaorientációs napon vettek részt – immár hagyományosan – a közelmúltban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szombathelyi toborzói. A toborzóiroda munkatársai látványosan berendezett standjukon a szerződéses és önkéntes tartalékos szolgálatot is népszerűsítették. A látogatók elsősorban a munkalehetőségeket keresték – a számos katonai szakterület közül a felderítő és lövész katonák beosztása bizonyult a legnépszerűbbnek. A rendezvényen megjelentek a megye és a város vezetői, így a toborzóknak lehetősége nyílt őket is tájékoztatni az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatról, és egyeztetni arról, hogyan lehetne a megyében élőket minél szélesebb körben megismertetni ezzel a lehetőséggel.

1596040280
* * *

Mezőkovácsháza

A Mezőkovácsházán megrendezett pályaorientációs napon vettek részt a napokban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság békéscsabai irodájának munkatársai. Nehéz dolog a pályaválasztás, de megfelelő információ és tájékoztatás alapján a diákok többsége egyre biztosabban tudja eldönteni, merre is folytassa az életútját a középiskolai évek után. Ebben a döntésben igyekezett segíteni a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium, Szakgimnázium, Művészeti Iskola és Kollégium vezetése a tanulóknak. A rendezvényre meghívást kaptak a felsőoktatási intézmények, a közintézmények és a Békés megyei toborzóiroda munkatársai is. A 9-12. évfolyamos diákok 8 helyszínen találkozhattak a különböző szervezetek képviselőivel. Juhász László százados és Pálhegyi Péter főtörzsőrmester egyebek mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre és az MH Altiszti Akadémiára történő jelentkezés feltételeiről, valamint a szerződéses és tartalékos katonai szolgálatvállalásról tájékoztatták az érdeklődőket.

1596040280

Fotó: hadkiegeszites.hu