Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alprogramzáró konferencia Szolnokon

Szöveg: P. M. |  2014. március 5. 13:25

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis intézményi művelődési otthona adott otthont az Óbudai Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem konzorciumi formában megvalósuló TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR-2011-0001 „Kritikus infrastruktúra védelmi kutatások” című pályázat „Adatintegráció” alprogram zárókonferenciájának.

1595967961

Dr. Palik Mátyás egyetemi docens

A február utolsó napján megtartott rendezvényen a kutatásban részt vevő szakembereken kívül képviselte magát több minisztérium és országos hatáskörű szerv, számos gyártó és jó néhány felsőoktatási intézmény is.

A konferenciát dr. Palik Mátyás egyetemi docens, a rendezvény szervezője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Tanszék tanszékvezetője nyitotta meg. Az első előadásban dr. Horváth Tibor egyetemi docens, a pályázat szakmai vezetője ismertette a pályázat fő célkitűzéseit és várható eredményeit.

1595967961

TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR-2011-0001 „Kritikus infrastruktúra védelmi kutatások" című pályázat „Adatintegráció" alprogram zárókonferenciájának résztvevői

Vég Pál nyugállományú alezredes, repülőgép-tervező mérnök tartott egy előadást „Magyar UAV-fejlesztés képekben"  címmel.
Az ezt követő öt előadásban a kiemelt kutatási területek vezetői számoltak be a közel 150 fő érdeklődőnek az elmúlt két év során végzett munkájukról és tették közzé elért eredményeiket előadások formájában.

1595967961

A konferencia résztvevőit kiállítás is fogadta

A rendezvény végén egy könyvbemutatót rendeztek: prof. dr. Makkay Imre osztotta meg a résztvevőkkel a pályázat eredményeként megírt, „Pilóta nélküli repülés profiknak és amatőröknek"  címet viselő tudományos ismeretterjesztő könyvvel kapcsolatos információit.

A konferencián elhangzott nyilvános előadások és a kiemelt kutatási területek publikus eredményei elérhetők az alábbi címen: http://www.szrfk.hu/rtk/UAV_handbook/index.html

1595967962

A konferencia résztvevői

Fotó: dr. Szilvássy László