Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altisztek látogattak a Petőfi-laktanyába

Szöveg: Honéczy Júlia |  2015. június 11. 16:51

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) ezúttal a vezénylőzászlósi tanfolyam tanulói számára nyitotta meg kapuit. A haderő különböző alakulataiból érkezett csoport megismerkedett a dandár szervezeti felépítésével, különlegességeivel, és egy kellemes napot töltött el a laktanyában.

1595995521

A tizenkét fős csoport a vezénylőzászlós-tanfolyam csapattervezés tantárgyának keretében látogatott el a laktanyába, hogy közelebbről megismerkedjenek a dandár alegységeivel. A csoportot Piros Ottó ezredes, a dandár megbízott parancsnoka fogadta. Ezután a vendégek egy prezentáció keretében megismerkedhettek az alakulat feladataival és mindennapjaival. Kocsis Zsolt törzszászlós beszédében kiemelte az alegységek közti együttműködés fontosságát, amelyre nagy szükség van a mindennapi feladatok végrehajtás során, továbbá kitért a nemzetközi együttműködés és a KatonaSuli-program eredményeire is.

Az alegységekről szóló előadások után Ádám Barnabás ezredes, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (32. NHD) parancsnoka, dandárparancsnok-helyettes készült egy filmmel a 2014-es Huszárportyáról.

A látogatás zárásaként egy rövid séta keretében Kocsis Zsolt törzszászlós bemutatta az altiszteknek a Petőfi laktanyát, a Díszkertet, a parancsnokság épületét és alaki gyakorló pályát, valamint a laktanyában elhelyezett alegységek elhelyezési körleteit és a megújult sportcsarnokot.

1595995521

Fotó: Szabó Lajos zászlós