Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altiszti Akadémia: az utolsó idei bevonulás

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2015. november 5. 11:31

Az MH Altiszti Akadémián november 2-án, hétfőn kezdődött meg az alapkiképzés a szerződéses legénységi állományú katonák, valamint a pályakezdő tisztek és altisztek számára. Az utolsó idei bevonulásra több mint százhúszan érkeztek Szentendrére.

1596003606

A laktanyába érkezés utáni adategyeztetést követően az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság tájékoztatója, a szerződés aláírás és a különféle adminisztratív teendők elvégzése töltötte ki a leendő katonák délelőttjét. A Görgey-laktanya Művelődési Központjának aulájában a délelőtt folyamán folyamatosan érkeztek a bevonulók.

Orvosi vizsgálat, oltások, drogszűrés és fogászat – az egészségügyi központban végzett szűrővizsgálatok után a bevonulók megkapták egyenruhájukat, majd elfoglalták szálláshelyüket. Ezzel kezdetét vette a tizennégy hetes alapkiképzés.

1596003606

A mostani bevonulás azért különleges, mert a katonák nem a kiképzés legvégén, hanem a negyedik kiképzési heten, egészen pontosan november 27-én teszik le az ünnepélyes honvédesküt. Abban azonban ez a kiképzés sem tér el a többitől, hogy kétnapos komplex záróvizsgával ér véget, amit – egyebek mellett – alaki, harcászati, vegyivédelmi, egészségügyi és műszaki kiképzés előz meg. A katonáknak mindezek mellett több lő- és harcászati gyakorlaton kell helytállniuk a következő hetekben.

Az alapkiképzés végeztével pedig visszatérnek anyaalakulatukhoz és megkezdik a tényleges katonai szolgálatukat.

1596003607

Fotó: a szerző felvételei