Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai látogatás a repülőbázison

Szöveg: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis |  2020. március 2. 17:35

Marc Dillard rangidős külügyi diplomata, a budapesti amerikai nagykövetség követtanácsosa és delegációja tett látogatást a kecskeméti repülőbázison múlt héten.

1596076637

A delegációt Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis bázisparancsnoka fogadta, aki részletes bemutatót tartott a repülőtér történetéről, az alegységek és az alakulat vezetéről, azok felépítéséről és működéséről. Szó esett az infrastrukturális helyzetről és a repülőbázis képességeiről, valamint a további, jövőbeni fejlesztéssel kapcsolatos elképzelésekről.

Ugrik tábornok külön előadásban tért ki a NATO-szerepvállalásokra, valamint a legutóbbi, balti légtérrendészeti misszióban való részvételre és tapasztalatokra. A delegáció kísérőjeként dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a bázis és a repülőtéren állomásozó repülőképességek a Magyar Honvédség kiemelkedően korszerű elemei. E képesség továbbá a Magyar Honvédség NATO-n belüli tevékenységének egyik fő pillére, amit a NATO Integrált Légvédelmi és Rakétavédelmi Rendszerben ellátott feladatok is bizonyítanak.

Az amerikai vendégekben – elmondásuk alapján – a látottak és hallottak azt erősítik, hogy Magyarország komolyan veszi a szövetségesi kötelezettségeiből fakadó feladatait.

GALÉRIA