Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Arad vértanúira emlékeztek Szentesen

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2019. október 6. 7:02

Az Aradon kivégzett tizenhárom vértanúról, valamint ugyanazon a napon kivégzett gróf Batthyány Lajosról, Magyarország első független, felelős kormányának miniszterelnökéről emlékeztek meg a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

1596069731

A megemlékezés Korsós Sándor főtörzsőrmester ünnepi gondolataival kezdődött. „Egyetlen bűnük volt: hogy az ország alkotmányára tett esküjükhöz híven mindvégig, halálig kitartottak a magyar szabadságharc ügye mellett" – mondta. „Haláluk napja 2001 óta nemzeti gyásznap Magyarországon. Nemzedékünknek kitüntetett kötelessége a vértanú tábornokokra való kegyeletes emlékezés, kiknek neve mindörökre arany betűkkel íródott be történelmünk legfényesebb lapjaira, és amelyet minden generációnak ismernie kell, amíg magyar él e földön" – emelte ki a főtörzsőrmester.

A rendezvény befejező részében Bartók Gábor alezredes és Bernátsky László törzszászlós az ezred nevében, Baráth Mária és Ráfael Péterné honvédelmi alkalmazottak a HODOSZ nevében koszorúkat, a logisztikai század katonái pedig mécseseket helyeztek el a laktanya névadója, Damjanich János szobra előtt.

GALÉRIA