Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Astellas szakmai díjat nyert a Honvédkórház orvosa

Szöveg: honvedelem.hu / honvedkorhaz.hu |  2016. március 29. 8:18

A napokban rendezték meg a szakmai körökben is rangos eseménynek számító „Astellas-díj – Az év orvosa 2015.” című kitüntetés átadóünnepségét. Ebben az évben a „Konzervatív orvosi szakterületek” pályázati kategóriában az első helyezettnek járó díjat prof. dr. Banai János, az MH Egészségügyi Központ főorvosa vehette át.

http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/1100
Az Astellas Pharma az Astellas-díj 2006-os megalapításával a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ), a Magyar Kórházszövetség, valamint a hazai orvosképző egyetemek teljesítmények széles körű társadalmi és szakmai elismerését tűzte ki célul. A rangos díj odaítélésével évről évre a legjobb orvosok és egészségügyi szakdolgozók kaphatnak elismerést és kerülhetnek a szakmai nyilvánosság fókuszába.

1596011116

Idén a „Konzervatív orvosi szakterületek" pályázati kategóriában prof. dr. Banai János, az MH Egészségügyi Központ gasztroenterológiai osztályának osztályvezető főorvosa nyerte el az Astellas-díjat. A főorvos 2007-től vezeti az osztályt; a naprakész tudás mellett az empátiát, a betegek bizalmának elnyerését tartja az eredményes gyógyítás alapfeltételének. Véleménye szerint egy jól működő osztályon a betegek jobban gyógyulnak, amit megfelelően szervezett csapattal lehet csak elérni. A vezető feladata az orvosok és szakdolgozók munkafeltételeinek biztosítása, a követelmények világos megfogalmazása és számonkérése, az egyének megbecsülése és a vezetői példamutatás.

Az Astellas-díjat az elismerés, megbecsülés szimbólumának tekinti, amit egy orvos pályája során büszkén említhet, de egyedül soha nem érhetne el. Szükséges hozzá egy megfelelő csapat, valamint olyan vezetőség is, amely a klinikai munkát segíti és az eredményeket észreveszi.

A professzor a gyógyítómunka mellett klinikai jellegű tudományos tevékenységet is végez. Fő érdeklődési területe a vékonybélbetegségek diagnosztikája és kezelése, valamint a gyulladásos bélbetegségek.

1596011116


Fotó: honvedkorhaz.hu