Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átjárhatóság és egységes szellemiség

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2014. január 21. 12:38

A 2010 és 2014 közötti kormányzati ciklus egyik legnagyobb és legtartósabb eredményeként értékelte Hende Csaba a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalapítását az intézmény fenntartói testületének január 21-ei ülésén, Budapesten.

1595965852
A honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök is jelen volt az ülésen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testületének ülésén Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök is részt vett. A tárca kabinetfőnöke, Farkas Anikó hivatalosan is átvette a testület ügyvivői feladatait dr. Bíró Marcelltől, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárától.

Hende Csaba beszédében nagyszerű teljesítményként értékelte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozását és az azóta elvégzett munkát. „Biztos vagyok benne, hogy mindez a 2010 és 2014 közötti kormányzati ciklus egyik legnagyobb és legtartósabb eredménye lesz" – fogalmazott a honvédelmi miniszter. Mint mondta, a feladatok igen sokrétűek, amelyek közül a Ludovika Campus tavaszi átadása az egyik legkiemelkedőbb és a közvélemény által leginkább figyelemmel kísért esemény. Fontos feladatnak nevezte a képzési rendszer további fejlesztését és az egyetemi nyelvvizsgaközpont kérdését. Utóbbi esetében az intézménynek a honvédség nemzetközi szövetségesi kötelezettségeiből fakadó, sokszor természetüknél fogva hirtelen és ad hoc követelményeknek is eleget kell tennie. Hende Csaba kiemelte az átjárhatóság, az egységes szellemiség erősítését, a közös közszolgálati modul oktatásának megkezdését, amely az egyetem létrehozásának és működtetésének egyik lényegi elemét jelenti. A miniszter a jövőre nézve sok sikert és jó munkát kívánt a résztvevőknek.

1595965853
Továbbra is segítik a munkát

Dr. Benkő Tibor vezérezredes szintén megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek az elmúlt évek építkezésében. Kiemelte: a jövőt illetően akadnak még olyan pontok, amelyeket tisztázni kell, a Fenntartói Testület ugyanakkor eddig is igen konstruktívan állt a megoldandó kérdésekhez, és ez bizonyosan így marad. A Honvéd Vezérkar főnök hangsúlyozta a rendszerből kiváló és arra rászolgált katonákról történő gondoskodás fontosságát, és rámutatott: az egyetem által oktatott ismeretek ezt is nagyban elősegítik. A vezérezredes sok sikert kívánt a további munkához, és biztosította a megjelenteket a további támogatásról.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária