Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átmeneti megoldás a vízosztás

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. január 8. 17:25

A Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium közösen gondoskodnak azokról a településekről, ahol nem felel meg az ivóvíz minősége az Európai Uniós előírásnak – mondta Fodor Lajos a Tolna megyei Kajdacson. Frissítve 2013. január 9-én!

1595947258

A Magyar Honvédség katonái 149 település több mint 400 ezer lakosának szállítanak egészséges ivóvizet január 1-jétől. Az első napok tapasztalatai jók, a katonákat kedvezően fogadta a lakosság – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, amikor megtekintette a Vízforrás-2013 elnevezésű feladatban résztvevő katonák munkáját.

Fodor Lajos hozzátette: átmeneti megoldás a lajtos kocsis, illetve zacskós vízosztás, hosszú távon azonban helyben fogják a vizet tisztítani. Ehhez már készülnek a víztisztító konténerek. Ezekből közel kétszázat telepítenek majd.

A Tolna megyei település után a minisztérium közigazgatási államtitkára Izsákra utazott, ahol megtekintette az egészséges ivóvíz zacskózását, majd a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár Kiskőrösön vizet osztó katonáival is találkozott.

1595947259

Fotó: Vida Tünde