Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Attasék a Logisztikai Központban

Szöveg: Takács Vivien |  2015. szeptember 27. 9:07

Budapesten, az MH Logisztikai Központnál tettek látogatást a hazánkba akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék szeptember 25-én, pénteken. A katonadiplomaták részletes tájékoztatást kaptak az alakulatról.

1596001187

A Budapesti Katonai Attasétestület tagjait Zsigmond Kálmán ezredes az alakulat törzsfőnöke fogadta a Soroksári úti objektumban, majd a magyar egyenruhások különböző előadásokat tartottak, részletesen bemutatva az MH Logisztikai Központ történetét, megalakulását és fő tevékenységi köreit.

1596001187

A vendégek a többi között megismerhették a logisztikai igazgatóságot, a haditechnikai főnökséget, a közlekedési osztályt, a hadtáp főnökséget, az elhelyezési osztályt, valamint tájékozódtak az erőforrás és költségtervező osztály munkájáról is. A házigazdák mindezek mellett bemutatták a logisztikai műveleti és tervező osztályt is, s eközben szóltak az alakulat missziós tevékenységéről valamint a nemzetközi kapcsolatokról is.

1596001187

Az MH Logisztikai Központ egyik fő feladata folyamatosan biztosítani a HM, MH szervezetek haditechnikai eszközökkel, hadfelszereléssel történő ellátását. A két éves alakulatnak helyet adó laktanya nevét báró Hazai Samu vezérezredesről kapta.

1596001188

Fotó: Tóth László