Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Áttekintették a globális biztonsági kihívásokat

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. május 8. 16:58

Kétoldalú találkozót tartott Madelyn R. Creedon, az Egyesült Államok védelmi minisztériumának globális stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára május 8-án, csütörtökön Budapesten.

A megbeszélésen a felek áttekintették a legfontosabb globális biztonsági kihívásokat, kiemelten foglalkoztak az ukrán válsággal és annak hatásával Európa biztonságára, a transzatlanti kapcsolatokra és az orosz−amerikai viszonyra. Szó esett az Európában állomásozó amerikai csapatok jövőjéről, illetve a szeptemberi NATO-csúcson várható főbb témákról.

Amerikai kérésre Siklósi Péter tájékoztatást adott a Visegrádi Együttműködés jelenlegi helyzetéről, kiemelve, hogy a védelmi terület az együttműködés legdinamikusabban fejlődő része. Végezetül a felek érintették a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény, az energiabiztonság, illetve a kibervédelem kérdéskörét, egyetértve abban, hogy a XXI. század új típusú biztonsági kihívásai szoros együttműködést kívánnak meg a nemzetközi közösség tagjaitól.

1595971548
Kétoldalú találkozót tartott Madelyn R. Creedon és Siklósi Péter